Wij respecteren uw privacy! Voor een goede werking van de website Audiocare.nl maken wij gebruik van cookies!

Simpele test - subwoofer controleren op functie.


Volg onderstaande instructies - stap voor stap - om te controleren of uw subwoofer goed functioneert. Gaat het mis vanuit de bron (SUB OUT) of zit het probleem elders. Voor u begint met het uitvoeren van de test - plaats de subwoofer eerst op de juiste werkhoogte zodat u alles goed kunt overzien - zorg dat er geen kabels zijn aangesloten. Ter info: Behalve de netschakelaar AAN/UIT is er geen knopje of switch welke verkeert kan staan - zodat er bijvoorbeeld geen geluid meer uit uw subwoofer komt, hier hoeft u dus niet naar op zoek te gaan.
 1. Sluit de subwoofer aan op het lichtnet, door de 230 VAC stekker in het stopcontact te steken
 2. Schakel de power switch op "ON", hierbij kan het zijn dat de LED aanduiding niet oplicht (alleen bij signaal input), dit is type afhankelijk (HKTS210 en HKTS220).
 3. Zet de volumeknop op de halve stand, middenstand of 50% open, als er geen aansluiting is aangesloten dan dient subwoofer helemaal stil te zijn.
 4. Sluit nu een losse cinch-kabel (tulpstekker) zonder triggerkabel aan op de LFE-ingang (Paars) of (L) wit of (R) rood, wat u wilt uitproberen om te zien/horen of deze ingangen van de sub werken.
 5. Wanneer u nu het andere uiteinde met de vinger aanraakt zou de woofer moeten brommen of een zoemend geluid moeten produceren.
 6. Als dit het geval is dan kunt u de subwoofer als werkend beschouwen.
 7. Wanneer u niets hoort kunt u mogelijk nog een ander cinchkabel uitproberen, kleur maakt niet uit, voer dit uit op dezelfde wijze als hierboven beschreven.
  Wilt u kwalitatief een goede cinch-kabel klikt u dan op deze link, er zijn 3 lengtes 2, 5 en 10 meter leverbaar om te bestellen.
 8. Wanneer er een brom ontstaat op de sub woofer als de kabel wordt aangesloten tussen uw set en de sub woofer dan kan er een breuk zitten in de afscherming van de (meestal paarse kabel). Sluit ter controle een gelijk uitziende kabel aan om te controleren of het probleem dan is verholpen.
 9. Wanneer u na het controleren van de bovenstaande informatie geen signaal of afwijkende (plof) geluiden waarneemt dan is de subwoofer defect en heeft deze onderhoud nodig. Bij een knipperende led na het inschakelen is er eveneens een probleem met uw sub woofer, deze heeft service nodig - hier kunt uzelf verder niets meer aan doen.
 10. Middels deze link gaat u naar het subwoofer reparatie-overzicht.Terug naar menu
Subwoofer reparatie

Voedingsreparatie

Accessoires