Audiocare.nl maakt gebruik van cookies, wilt u een goedwerkende website accepteer dan de cookies!

Hoe kunt u simpel de subwoofer controleren op functie.


Volg onderstaande instructies om te controleren of uw subwoofer goed functioneert of dat er geen signaal aansturing komt vanuit de bron, dit is meestal een Harman Kardon AVR of BDS. Voor u begint zet de woofer eerst zonder aansluitingen op werkhoogte voor u neer.
  1. Sluit de subwoofer aan op het lichtnet, door de 230VAC netstekker in het stopcontact te steken
  2. Schakel de power knop op "ON", hierbij kan het zijn dat de LED aanduiding niet oplicht, dit is type afhankelijk. Bij een knipperende led na het inschakelen is er een probleem met uw subwoofer. Hier kunt u verder zelf niets meer aan doen.
  3. Zet de volumeknop op de halve stand, middenstand of 50% open, als er geen aansluiting is aangesloten moet de sub helemaal stil zijn.
  4. Sluit een losse cinch-kabel (tulpstekker) aan op de LFE-ingang of (L) wit of (R) rood, wat u wilt uitproberen om te zien/horen of deze ingangen werken.
  5. Wanneer u nu het andere uiteinde met de vinger aanraakt zou de woofer moeten brommen of een zoemend geluid moeten produceren.
  6. Als dit het geval is dan kunt u de woofer als werkend beschouwen.
  7. Wanneer u niets hoort kunt mogelijk nog een ander cinchkabel uitproberen, kleur maakt niet uit, dit op dezelfde wijze als hierboven beschreven, hierbij de link naar de betreffende cinchkabel mocht u er 1 willen bestellen.
  8. Wanneer er een brom ontstaat op de subwoofer als de kabel wordt aangesloten op uw set dan kan er een breuk zitten in de afscherming van de (meestal paarse kabel). Sluit een andere gelijk uitziende kabel aan om te controleren of het dan is verholpen.
  9. Wanneer u na het controleren van bovenstaande informatie geen signaal of afwijkende (plof) geluiden waarneemt dan is de subwoofer defect en heeft deze onderhoud nodig, hierbij een link naar het subwoofer reparatie type overzicht.Terug naar menu
BDS types Ruilmodule voeding