Wij respecteren uw privacy! Voor een goede werking van de website Audiocare.nl maken wij gebruik van cookies!

Alles over ruilmodules/repairs

 • Wat is een omruilmodule?

  • Wij denken dat u het systeem wel kent uit de autobranche, wanneer u bijvoorbeeld een defecte startmotor of dynamo heeft. Bij uw dealer heeft u vaak de mogelijkheid om een gereviseerde, -na inlevering van uw oude, of een nieuw exemplaar te kiezen. De gereviseerde is in perfect werkende staat, maar de prijs is vele malen lager. Zo werkt het ook bij onze ruilmodules. In dit geval is een ruilmodule specifiek deel van een apparaat. Dit specifieke deel, bijv. een voedingsgedeelte, wordt door ons aangeboden als vervanging maar dan een stuk voordeliger en natuurlijk met garantie. Deze betreffende ruilmodule(s) zijn compleet gereviseerd en in perfecte staat volgens de fabrieksspecificaties. Alle problemen zijn verholpen, -ook problemen die nog niet aan de orde zijn, maar wel bekend zijn, zijn op voorhand preventief verholpen. Alle ruilmodules hebben een duurtest doorstaan van enkele uren op 70% belasting en werken naar behoren.

 • Hoe gaat het in zijn werk?

  Wanneer u een defect apparaat heeft dan kunt u gebruik maken van onze ruilmodules of reparatie. U kunt de module -het type welke u heeft, -bestellen in de shop. Het bestellen en afrekenen is belangrijk omdat wij dan uw gegevens hebben en weten wat er uitgevoerd dient te worden, het retouradres is bekend en wij weten dat er iets naar ons onderweg is. Vanuit het systeem wordt u van iedere wisselende status per email op de hoogte gehouden. Wanneer u een apparaat zonder registratie en bestelling naar ons verstuurt, kunnen wij uw niet op de hoogte stellen omdat er verder niets van u bekend is, wij zullen het pakket derhalve niet in behandeling nemen. Bouw uw eigen module uit de kast en verpak deze goed. Informatie over het uitbouwen klik hier! Verpak uw uitgebouwde module altijd in een stevige en kwalitatief goede en ruime omdoos, welke van alle kanten gezien ± 4 a 5 cm groter dient te zijn dan de inhoud en gebruik voldoende opvulmateriaal, de doos dient ook weer te worden gebruikt voor het retourneren, -op deze wijze blijven beschadigingen tot een minimum beperkt. Vermeld altijd uw gegevens bij uw bestelling, bijvoorbeeld kopie factuur, deze ordergegevens verkrijgt u altijd nadat u uw bestelling heeft afgerond en betaald! Geen printer, geen punt; een handgeschreven briefje met uw gegevens en het ordernummer volstaat.
     

 • Kan ik een omruilmodule los kopen?

  Hierop is het antwoord kort: Neen! Wij kopen modules in en verwerken deze tot ze weer werken zoals het hoort. U zult begrijpen wanneer wij de modules verkopen -er binnen de kortste keren deze betaalbare service niet meer kunnen verlenen.

 • No Disc, kan ik dit loopwerk los kopen?

  Helaas verkopen wij deze niet los, deze units zijn soms defect af fabriek (DOA genaamd). Doordat wij deze loopwerken altijd volledig testen na het inbouwen komen deze gebreken tijdig aan het licht. De marges zijn laag en zullen opgaan aan verzendkosten bij uitval van de unit. Dit is de reden waarom wij deze niet leveren in de losse verkoop!

 • Kan ik een ruilmodule zelf komen afhalen?

  Als u langs wilt komen voor specifiek een omruilactie van een ruilmodule, neemt u dan eerst telefonisch contact op met 0534771122 tijdens onze reguliere openingstijden om een afspraak te maken! (Voorraadcontrole) Zonder afspraak kan het zijn dat u onverrichte zaken weer naar huis gaat. 

 • Welke omruilmodules zijn er?

  Wij leveren diverse ruilmodules van Harman Kardon en Infinity en er zullen in de loop van de tijd verschillende types worden toegevoegd.

 • Komen er nog verzendkosten bij een ruilmodule of reparatie?

  Er komen geen verzendkosten meer bij, de getoonde prijzen van de ruilmodule e/o reparaties zijn inclusief het retourneren. U dient wel de module op uw eigen kosten naar ons te versturen.

 • Garantie op ruilmodules en reparatie?

  Op onze ruilmodules en reparaties zit standaard een wettelijke garantieperiode van 3 maanden.

 • Wanneer kan ik de ruilmodule verwachten?

  De ruilmodule wordt pas verstuurt wanneer wij de opgestuurde module van u hebben ontvangen. Verzoeken om de module alvast te versturen om zo tijd te besparen zit er helaas niet in!

 • Kan ik mijn eigen module laten repareren i.p.v. een ruilmodule?

  U kunt uw eigen module ook laten repareren in plaats van te kiezen voor een ruilmodule, hier vindt u de reparatiemogelijkheden voor uw eigen apparaat of module.

 • Retourtijd ruilmodule e/o reparatie?

  Dit duurt gemiddeld 2 á 3 werkdagen, dan heeft u uw reparatie of omruilmodule weer thuis.

 • Verschil Reparatie / Ruilmodule?

  Het verschil van reparatie t.o.v. een ruilmodule is dat uw eigen module wordt gerepareerd, en de ruilmodule is reeds gerepareerd. De kosten van beide mogelijkheden zijn gelijk, dit omdat er exact hetzelfde aan onderdelen wordt vervangen!

 • Welke modules komen niet in aanmerking voor een ruilmodule?

  Modules afkomstig van: Hoogspanningsoverslag e/o inductie (Blikseminslag) waarmee zelf geëxperimenteerd is, defecte transformator (vaak door overbelasting of kortsluiting, mogelijke oorzaak; zekering continu blijven vervangen) Onvolledige modules | missende componenten. Dit zijn allemaal voorbeelden uit de praktijk welke in de loop van de jaren zijn aangeboden, helaas kunnen wij met dit soort gebreken de ruilmodules niet in stand houden. U zou deze wel voor reparatie kunnen aanbieden. Als uw apparaat er spontaan mee is gestopt dan hoeft u over het bovenstaande niet na te denken, U kunt gewoon gebruik maken van onze service.

 • Complete sub opsturen | Limiter verwijderen?

  Wanneer het een probleem wordt om de module uit te bouwen, -of u wilt dit zelf niet doen dan hebben wij voor u de oplossing om de gehele subwoofer naar ons te versturen of zelf te brengen. De bijkomende kosten voor het uit- en inbouwen zijn 15.95 voor alle types. Om gebruik te maken om de gehele subwoofer naar ons te versturen kunt "Complete SUB opsturen" selecteren, het geselecteerde is blauw, alles staat standaard op de basisinstelling,
  zoals op de linker foto-1 (links of op mobiel de bovenste) te zien is, na deze selectie (zie foto-2) komt er 15.95 bij de prijs op voor de extra werkzaamheden. Op foto 3 (meest rechts of op mobiel onderste foto) ziet u de meest uitgebreide mogelijkheid 124.95, dat is de complete sub opsturen en de limiter verwijderen. Limiter verwijderen! De limiter verwijderen is optioneel uitvoerbaar en is toe te voegen bij de modules waarbij het mogelijk is. Het meest wordt hiervan gebruik gemaakt door de audiofiele luisteraar. Het voordeel wat u creëert is dat het laag (Bass)dieper bij lager volume omdat het totale regelcircuit geen beïnvloeding meer heeft op de uitvoer hiervan, de beveiliging werkt hierdoor zonder enig probleem. Als u de limiter wilt laten verwijderen selecteert u bij uw bestelling deze optie "Limiter verwijderen" dit staat standaard op 0-, nu wordt het bedrag met 10.- euro incl. btw verhoogt. 

 • Limiter verwijderen wat houdt dat in?

  Het verwijderen van de limiter houdt in dat er geen regel-elektronica (controle) meer aan het analoge signaal hangt, met het resultaat dat de sub nog dieper gaat in het laag bij lage uitsturing. Deze aanpassing levert geen problemen op met de beveiliging, deze blijft intact. Het is niet bij alle type subwoofers mogelijk van Harman Kardon om de limiter te verwijderen, dit is optioneel, indien de mogelijkheid aanwezig is kunt u deze selecteren.
Subwoofer reparatie

Voedingsreparatie

Accessoires