Wij respecteren uw privacy! Voor een goede werking van de website Audiocare.nl maken wij gebruik van cookies!

Alles over ruilmodules/reparaties

 • Wat is een ruilmodule?

  • Wij denken dat u het systeem wel kent uit de autobranche, wanneer u bijvoorbeeld een defecte startmotor of dynamo heeft. Bij uw dealer heeft u vaak de mogelijkheid om een gereviseerde, -na inlevering van uw oude, of een nieuw exemplaar te kiezen. De gereviseerde is in perfect werkende staat, maar de prijs is vele malen lager. Zo werkt het ook bij onze omruilmodules. In dit geval is een omruilmodule specifiek deel van een apparaat. Dit specifieke deel, bijv. het voedingsgedeelte, wordt door ons aangeboden als vervanging maar dan een stuk voordeliger en natuurlijk in nieuwstaat met garantie. Deze betreffende omruilmodule(s) zijn compleet gereviseerd en in perfecte staat volgens de fabrieksspecificaties. Alle problemen zijn verholpen, -ook problemen die nog niet aan de orde waren -  maar wel bekend zijn - zijn op voorhand preventief meegenomen. Alle omruilmodules hebben een duurtest doorstaan en werken naar behoren.

 • Hoe gaat het in zijn werk?

  Wanneer u een defect apparaat heeft dan kunt u gebruik maken van onze ruilmodules of reparatie. U kunt de module -het type welke u heeft - bestellen in de shop. Het bestellen en afrekenen is belangrijk omdat wij dan uw gegevens hebben en weten wat er uitgevoerd dient te worden, het retouradres is bekend en wij weten dat er iets naar ons onderweg is. Vanuit het systeem wordt u van iedere wisselende status per email op de hoogte gehouden. Wanneer u een apparaat zonder registratie en bestelling naar ons verstuurt, kunnen wij uw niet op de hoogte stellen omdat er verder niets van u bekend is, wij zullen het pakket derhalve niet in behandeling nemen. Bouw uw eigen module uit de kast en verpak deze goed. Informatie over het uitbouwen klik hier! Verpak uw uitgebouwde module altijd in een stevige en kwalitatief goede en ruime omdoos, welke van alle kanten gezien ± 4 a 5 cm groter dient te zijn dan de inhoud en gebruik voldoende opvulmateriaal, de doos dient ook weer te worden gebruikt voor het retourneren, -op deze wijze blijven beschadigingen tot een minimum beperkt. Vermeld altijd uw gegevens bij uw bestelling, bijvoorbeeld kopie factuur, deze ordergegevens verkrijgt u altijd nadat u uw bestelling heeft afgerond en betaald! Geen printer, geen punt; een handgeschreven briefje met uw gegevens en het ordernummer volstaat.
     

 • Kan ik een ruilmodule kopen?

  Hierop is het antwoord kort: NEEN! De interne omruilmodules welke wij verwerken zijn als nieuw inzetbaar. Daar staat tegenover dat de inruil ook een module weer oplevert welke met dezelfde technische aanpak wordt hersteld. U zult begrijpen dat wanneer wij de omruilmodules verkopen - er binnen de kortste keren deze betaalbare service niet meer kunnen verlenen.

 • No Disc, kan ik dit loopwerk los kopen?

  Helaas kunnen wij aan deze vraag niet voldoen, U kunt deze loopwerken niet separaat aanschaffen. De redenen is dat deze loopwerken ingebouwd en getest worden in het betreffende apparaat. In een enkel geval is er een loopwerk welke af fabriek defect is, dit wordt tijden de reparatie vastgesteld en uitgewisseld door een ander nieuw exemplaar. Ook zijn deze loopwerken (laserunit) erg gevoelig voor statische ontladingen, bij het minst geringste kan deze als verloren worden beschouwd. Wij willen geen discussies uitlokken welke altijd in ons nadeel uitpakt, wij hopen dat u begrip toont voor deze situatie.

 • Kan ik een ruilmodule zelf komen langsbrengen?

  Als u langs wilt komen voor specifiek een omruilactie van een ruilmodule, neemt u dan eerst telefonisch contact op met ons tijdens onze reguliere openingstijden om een afspraak te maken! Tijdens dit gesprek leggen wij u de regels uit hoe het in zijn werk gaat, dit voorkomt teleurstelling achteraf. Als eerste dient er voorraad te zijn, ten tweede - de omruiling is niet vanzelfsprekend omdat de omruilmodules welke ingeruild eerst gecontroleerd dienen te worden hoe de status is. Helaas komt het wel eens voor dat er aan printen onhandig is gewerkt - zijn beschadigd - afkomstig van blikseminslag - schroei- overslag e/o brandschade - ontbreken van componenten - dit zijn situaties welke wij in geen geval ter omruiling aannemen. Komst zonder eerst een afspraak te maken is de kans groot dat u onverrichte zaken weer huiswaarts gaat.

 • Hoe weet ik of het product online op voorraad is?

  Als het voorradig is dan is het online te bestellen,  wanneer er geen voorraad is dan kan het niet besteld worden, de bestelbutton is dan niet aanwezig. 

 • Welke ruilmodules zijn er?

  Wij leveren diverse ruilmodules van Harman Kardon en Infinity en er zullen in de loop van de tijd verschillende types worden toegevoegd. 

 • Komen er nog verzendkosten bij een ruilmodule of reparatie?

  Er komen geen verzendkosten meer bij, de getoonde prijzen van de ruilmodule e/o reparaties zijn inclusief het retourneren. U dient wel de module op uw eigen kosten naar ons te versturen.

 • Garantie op ruilmodules en reparatie?

  Op onze ruilmodules en reparaties zit standaard een wettelijke garantieperiode van 3 maanden, wij maken er bedrijfsmatig 6 maanden van.

 • Wanneer kan ik de ruilmodule verwachten?

  De ruilmodule wordt pas verstuurt wanneer wij de opgestuurde module van u hebben ontvangen. Verzoeken om de module alvast te versturen om zo tijd te besparen zit er helaas niet in!

 • Kan ik mijn eigen module laten repareren i.p.v. een ruilmodule?

  U kunt uw eigen module ook laten repareren in plaats van te kiezen voor een ruilmodule, hier vindt u de reparatiemogelijkheden voor uw eigen apparaat of module.

 • Retourtijd ruilmodule e/o reparatie?

  Dit duurt gemiddeld 2 á 3 werkdagen, dan heeft u uw reparatie of omruilmodule weer thuis.

 • Verschil Reparatie / Ruilmodule?

  Het verschil van reparatie t.o.v. een ruilmodule is dat uw eigen module wordt gerepareerd, en de ruilmodule is reeds gerepareerd. De kosten van beide mogelijkheden zijn gelijk, dit omdat er exact hetzelfde aan onderdelen wordt vervangen!

 • Welke modules komen niet in aanmerking voor een ruilmodule?

  Modules afkomstig van: Hoogspanningsoverslag e/o inductie (Blikseminslag) waarmee zelf geëxperimenteerd is, defecte transformator (vaak door overbelasting of kortsluiting, mogelijke oorzaak; zekering continu blijven vervangen) Onvolledige modules | missende componenten. Dit zijn allemaal voorbeelden uit de praktijk welke in de loop van de jaren zijn aangeboden, helaas kunnen wij met dit soort gebreken de ruilmodules niet in stand houden. U zou deze wel voor reparatie kunnen aanbieden. Als uw apparaat er spontaan mee is gestopt dan hoeft u over het bovenstaande niet na te denken, U kunt gewoon gebruik maken van onze service.

 • Complete sub opsturen | Limiter verwijderen?

  Wanneer het een probleem wordt om de module uit te bouwen, -of u wilt dit zelf niet doen dan hebben wij voor u de oplossing om de gehele subwoofer naar ons te versturen of zelf te brengen. De bijkomende kosten voor het uit- en inbouwen zijn 15.95 voor alle types. Om gebruik te maken om de gehele subwoofer naar ons te versturen kunt "Complete SUB opsturen" selecteren, het geselecteerde is blauw, alles staat standaard op de basisinstelling,
  zoals op de linker foto-1 (links of op mobiel de bovenste) te zien is, na deze selectie (zie foto-2) komt er 15.95 bij de prijs op voor de extra werkzaamheden. Op foto 3 (meest rechts of op mobiel onderste foto) ziet u de meest uitgebreide mogelijkheid 124.95, dat is de complete sub opsturen en de limiter verwijderen. Limiter verwijderen! De limiter verwijderen is optioneel uitvoerbaar en is toe te voegen bij de modules waarbij het mogelijk is. Het meest wordt hiervan gebruik gemaakt door de audiofiele luisteraar. Het voordeel wat u creëert is dat het laag (Bass)dieper bij lager volume omdat het totale regelcircuit geen beïnvloeding meer heeft op de uitvoer hiervan, de beveiliging werkt hierdoor zonder enig probleem. Als u de limiter wilt laten verwijderen selecteert u bij uw bestelling deze optie "Limiter verwijderen" dit staat standaard op 0-, nu wordt het bedrag met 10.- euro incl. btw verhoogt. 

 • Begrenzer verwijderen wat houdt dat in?

  Het verwijderen van de begrenzer houdt in dat er geen regel-elektronica (AGC) meer aan het analoge geluidssignaal hangt, met het resultaat dat de sub nog dieper gaat in het laag bij een lage uitsturing. Deze aanpassing levert geen problemen op met de beveiliging, deze blijft intact.
Subwoofer reparatie

Voedingsreparatie

Accessoires